Drage planinke in planinci, ljubitelji pohodništva!

 

Planinsko društvo Ptuj v soboto, 24. oktobra 2020, organizira planinarjenje po Slovenjegoriški planinski poti.

Potek planinarjenja po SGPP:

Začetek bo v Gorišnici pred Dominkovo domačijo. Z vlakom se bomo odpeljali iz Ptuja ob 7:45 uri, zato se zberemo kakih 10 minut prej. Vlak pripelje iz smeri Maribora tako, da je možno vstopiti tudi na predhodnih postajah (Hajdina, Kidričevo, Strnišče, Cirkovce…).

Start planinarjenja bo pred več kot 300 let stari Dominkovi domačiji v Gorišnici med 8:30 in 9:00 uro.

Po uvodnem delu in žigosanju kartončkov na prvi kontrolni točki (KT 1), nas bo pohodnike pot najprej vodila proti Zamušanom in sledil bo rahel vzpon po jesenko obarvani naravi na Prerad, do druge kontrolne točke (KT 2). Odpre se nam širok razgled na bližnjo in daljno okolico. Pot bomo nadaljevali do vasice Brezovci, kjer je tretja kontrolna točka (KT 3). Sledi še zadnji del poti na Polenšak – četrta kontrolna točka (KT 4), kjer bo poskrbljeno za toplo malico in zaključek.

S Polenšaka bo odpeljal avtobus nazaj v Ptuj ob 15.30 uri. Iz Ptuja je možen povratek z vlakom ob 16.06 uri v smeri Pragersko, Celje in Ljubljano, Maribor (prestop Pragresko). Prav tako je avtobusna povezava v smeri Maribora. V smeri proti Ormožu, Murski Soboti in Hodošu je odhod vlaka ob 16.57 in 19.07. uri.

Startnina: 10 € (prevoz, malica in kartonček), 7 € (malica in kartonček)

Planinarjenje bomo izvedli ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ. Ne pozabite na obrazno masko in razkužilo, kar je postalo že kar obvezen del opreme v nahrbtniku zraven prve pomoči.

Veselimo se vašega obiska!

V Ptuju, 30.09.2020

Predsednik PD Ptuj:                                                        Predsednik org. odbora SGPP: Miran RITONJA                                                                           Uroš VIDOVIČ

Deli s svojimi prijatelji: