Več let se planinci iz Podravja podajamo spomladi na prelepe planinske poti sosednje Madžarske, ki slovi zlasti po zanimivih vulkanskih stožcih. Sedaj pa se bomo podali na  Madžarsko še jeseni. Tudi letos gremo v sosednjo deželo v času po Martinovem, saj je bil sv. Martin rojen prav na območju zahodne Madžarske. Na našem planinarjenju se bomo podali po Martinovi poti, povzpeli na razgledne vrhove v Keszthelskem hribovju in se podali še po novih poteh pogorja Lendavskih goric. Ptujski planinci vas vabimo, da skupaj odkrijemo nekaj najlepših planinskih poti na tem območju, hkrati pa spoznamo zanimivosti sosednje države Madžarske in pokrajine Blatnega jezera.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 30. novembra 2019 ob 6. uri na železniški postaji Ptuj (odhod avtobusa iz Poljčan ob 5.10 uri in Slovenske Bistrice ob 5.20 uri), od koder se bomo s posebnim avtobusom popeljali skozi Dolgo vas do vasi Jak. Prvi dan bomo planinarili po Poti sv. Martina do mesta Szombathely. Obiskali bomo lokacije povezane s sv. Martinom, saj je bil rojen prav v Sombotelu. Popoldan se bomo odpravili v kraj Zalakaros in se nastanili.

V nedeljo nas bo pričakal okusen madžarski zajtrk, nato nas bo pot vodila na območje hribovja Keszthely hegy, kjer so speljane zanimive pohodne poti, obiskali pa bomo tudi preostale razgledne stolpe, ki jih še nismo osvojili. Seveda si bomo vzeli čas za prijetno druženje in uživanje v vrhunskih vinih iz okolice Blatnega jezera. Sledila bo večerja in druženje.

V ponedeljek se bomo po poznem zajtrku podali na območje Lendavskih goric, kjer bomo hodili po eni od novih poti. Popoldan pa obvezen postanek v Prekmurju. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno. V hotelu imajo bazene s termalno vodo, zato ne pozabite kopalk.

Hrana iz nahrbtnika in v hotelu. NE POZABITE NA OSEBNI DOKUMENT.

Strošek izleta znaša 129  EUR. Priporočamo plačilo preko TRR: SI56
0420 2000 0493 764 pri NKBM
.

Prosimo uporabite   PRIJAVO PREKO SPLETNEGA OBRAZCA   

Prijave z vplačili sprejemamo v društveni pisarni do torka, 19. novembra 2019 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Ob prijavi vplačate 60 EUR akontacije, preostanek pa do 15.11.2019.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: