Sobota, 16. in nedelja 17. marca 2019.

Približuje se čas pomladi in dnevi postajajo vse daljši. V Slovenski Istri in ob Severnem Jadranu, pa so pomladni dnevi še bolj izraziti, saj območje obliva toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi po slovenski in italijanski obali ter seveda do Alp. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno kraško hrano je idila popolna. Lani smo se povzpeli na Volnik, letos pa nadaljujemo z Velikim Medvedjakom nad Fernetiči. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem potepanju po Tržaškem Krasu in obali Tržaškega zaliva in spoznate skrite kotičke v okolici Trsta.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 16. marca 2019 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj. Odpeljali se bomo mimo Ljubljane do obmejne vasice Fernetiči, od koder bomo pot nadaljevali peš po planinski poti na vrh Velikega Medvedjaka, ki se nahaja v istoimenskem naravnem parku. V bližini se nahaja utrjen kraj Tabor. Z vrha Velikega Medvedjaka, se odpira prekrasen pogled na Tržaški zaliv in Kras. Pot bomo nadaljevali do Obeliska in se po Napoleonovi poti sprehodili proti Proseku, nato pa se bomo vrnili po Štefanski poti nazaj na Opčine. Sledila bo pot v Strunjan, kjer bomo prenočili v Hotelu Salinera. Po večerji pa vas vabimo še na sprehod skozi Fieso do Pirana.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili do Boljunca od koder se bomo podali po znameniti dolini Glinščice do Botača, kjer se nahaja domača Gostilna Pri Pepiju. Nato se bomo podali čez Mali Kras in Veliki vrh z lepim pogledom na Trst, nazaj do Boljunca. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hotel Salinera ima pokriti bazen zato ne pozabite kopalk. Ker bomo hodili po Italiji ne pozabite na osebni dokument.

Hrana iz nahrbtnika, v gostilni Pri Pepiju in hotelu Salinera.

Stroške izleta vključuje prevoz in polpenzion v hotelu Salinera Strunjan ter znaša 78 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 12.03.2019 v društveni pisarni, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in 16. in petek med 17. in 19. uro oziroma do zasedbe prostih mest. Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR, preostanek pa najkasneje do 12.03.2019.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: