Približuje se čas zime in dnevi v notranjosti Slovenije postajajo vse bolj hladni. V Slovenski Istri, ki jo imenujemo tudi Dežela refoška pa nas v tem času objame toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi vse do italijanske obale. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno istrsko hrano je idila popolna. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem tradicionalnem izletu v deželo refoška in spoznate skrite kotičke Slovenske Istre, jadranske obale in Krasa.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 14. decembra 2019 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj (odhod avtobusa iz Poljčan ob 6.30 uri). S posebnim avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane do Podgorja, od koder bomo pot nadaljevali peš po evropski pešpoti E6 skozi vasico Podpeč v Hrastovlje. Ustavili se bomo v tipični istrski gostilni, možno pa si bo ogledati tudi znamenite freske v cerkvi sv. Trojice. Pot bomo nadaljevali z avtobusom do Belvedera, od koder se bomo podali skozi Krajinski park Strunjan, do hotela Salinera kjer bomo prenočili. Po večerji pa vas po želji vabimo še na sprehod do starodavnega Pirana.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili do Šmarij, od koder bomo planinarili čez Pomjan in Babiče do Marezig, kjer so lani odprli fontano refoška. Z grebena se odpira prelep razgled na Koprski in Tržaški zaliv. Po obisku Marezig se bomo vrnili nazaj v Ptuj do 19.30 ure (v Poljčane do 19.00).

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hotel Salinera ima pokriti bazen zato ne pozabite kopalk.

Hrana iz nahrbtnika, v gostilni in hotelu.

Strošek izleta vključuje prevoz s posebnim avtobusom in polpenzion v hotelu Salinera Strunjan ter znaša 78 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 3.12.2019 v društveni pisarni, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in 16. in petek med 17. in 19. uro, do zasedbe 48 mest.

Prijava ne e-obrazec:     PRIJAVA NA IZLET

Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR, preostanek pa najkasneje do 6.12.2019. Prijave za Poljčane zbira vodnik Edi Lepoša.

 

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: