TRADICIONALNI POHOD PLANINSKEGA DRUŠTVA

IZHODIŠČE: Planina Blato (1145 m)

SESTOP: Planina Blato (1145 m) – Stara Fužina (600 m)

PRENOČITEV:

Prvi dan: Vodnikov dom na Velem polju (1817 m)

Drugi dan: Vodnikov dom na Velem polju (1817 m)

TURA:

Pohod bomo pričeli na parkirišču  pri Planini Blato. Pot nas bo vodila mimo lovske koče po markirani planinski poto do Planine Krstenica (1670 m). Kratek počitek.  Pot nadaljujemo na Jezerski Stog (2039 m), se spustimo  na Velo polje. Še malo vzpona in smo pri Vodnikovem domu.  Popoldan izkoristimo za pripravo opreme in vzpon na Bohinjska vratca (1973 m). mogoče še kaj višje. Drugi dan nas vodi pot preko Doma Planika  pod Triglavom na vrh. Čaka še nas spust do Vodnikovega doma. Tretji dan začnemo s spustoma na Velo polje ter vzponom mimo Planine pod Mišelj vrhom na Mišeljski preval (1995 m). Tukaj bomo pustili malo opreme ter se povzpeli še na Prevalski Stog (2075 m). Po sestopu nadaljujemo s potjo proti Lazovškemu prevalu (1966 m) s katerega se bomo povzpeli še na Ograde (2087 m). Čaka nas povratek še do planine v Lazu (1560 m) in do Koče na Planini pri Jezeru (1453 m). potem pa še spust do Planine blato, našega prevoza domov. Tako bomo pot zaključili s 5 dvatisočaki (Jezerski Stog, Mali Triglav, Triglav, Prevalski Stog, Ogradi), mogoče tudi šestimi (Vernar).

ODHOD: v soboto ob 4. uri zjutraj s parkirišča pod gradom

PRIHOD: v ponedeljek v večernih urah

STROŠEK IZLETA: 80 EUR

 

ROK PRIJAVE: torek, 23. julij 2019 v pisarni PD PTUJ do zasedenosti avtobusa (21 udeležencev)

Obvezno ob prijavi navesti vse podatke in tudi telefonsko številko (ob možnosti, da izlet odpade zaradi neugodnih  vremenskih pogojev) ter število predhodnih vzponov na Triglav (da imamo možnost predhodne priprave diplom za prvopristopnike).

OPREMA: Potrebna je oprema za visokogorje (dobri planinski čevlji, po možnosti samovarovalni komplet in čelada, obvezna zaščita proti soncu in dežju, sončna očala, pohodne palice, hrana ali kak priboljšek iz nahrbtnika, voda…). Lahko pa se okrepčamo v kočah, kjer nam postrežejo z okusno hrano. Plačana članarina za tekoče leto.

IZLET VODI IN ORGANIZIRA: Jože DAJNKO z vodniki PD Ptuj.

INFORMACIJE: na sedežu Planinskega društva, 777 1511 in pri vodji izleta tel. 040 754 499.

Deli s svojimi prijatelji: