Nedelja, 24. marec 2019.

Ptujski planinci vas tokrat vabimo na povsem novo planinsko rajžanje. Podali se bomo na Gorenjsko in v pomladni atmosferi odkrivali skrite kotičke Bohinja in Bleda. Deželo med Bohinjem in Bledom je namreč v času poledenitve oblikoval Bohinjski ledenik, ki je zapustil številne zanimive oblike v pokrajini. Podali se bomo na hrib Rudnica z razgledno točko Peč, od koder se odpira najlepši pogled na Bohinjsko jezero in okoliške gore na čelu s Triglavom. Seveda bomo obiskali tudi slap Savica in se popoldan ustavili še na Bledu, kjer se bomo povzpeli mimo razgledišča Ojstrica na Malo in Veliko Osojnico. Z omenjenih lokacij je najlepši pogled na Blejsko jezero z otočkom s cerkvico in Karavankami v ozadju. Seveda pa ne bomo pozabili na znamenite blejske rezine oziroma kremšnite. Uživali bomo v širokih razgledih, prijetnem druženju, zato vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 24. marca 2019 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali mimo Slovenske Bistrice (odhod ob 6.15) do Stare Fužine v Bohinju. Pot nas bo najprej vodila na razgledno Rudnico (946 m) od koder se odpirajo čudoviti pogledi na Bohinj in okoliške gore. Na vrhu si bomo vzeli čas za počitek in odtisnili žig. Pot bomo nadaljevali do razgledišča Peč od koder je najlepši pogled na Bohinjsko jezero. Sestopili bomo do cerkve sv. Janeza in se odpeljali do Ukanca. Po dobro znani poti se bomo nato podali do slapa Savica. Ob vrnitvi proti domu se bomo ustavili še na Bledu, kjer se bomo povzpeli mimo razgledišča Ojstrica na Malo in Veliko Osojnico (756 m). Popoldan se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, pokrivalo, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v planinskem domu pri Savici.

Strošek izleta znaša 24 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 19. marca 2019 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj. Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: