Po poteh Melanie Trump… 🙂

Planinske poti so v jesenskem času prava paša za oči. Zlato-rumeno listje in meglice po dolinah nas spremljajo med hojo po grebenih sredogorja. V tem času je posebej mikavno Posavsko hribovje, kjer poteka Sevniška planinska pot in kamor se ptujski planinci odpravljamo že tradicionalno v deželo veselih in gostoljubnih ljudi. Podali se bomo po krožni poti iz Radeč čez Brunk in Leskovec v Šentjanž nato pa se vrnili v dolino reke Save. Z vlakom se bomo vrnili v Pragersko ob 18.18 uri.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 24. novembra 2019 ob 5.20 uri na železniški postaji Pragersko. Na vlak je možno vstopiti tudi ob 5.17 v Mariboru ali na vseh postajah do Pragerskega in naprej proti Celju. Z vlakom se bomo popeljali do Radeč od koder se bomo povzpeli na razgledno točko Brunk. Ogledali si bomo znamenito cerkev sv. Treh kraljev kjer je pridigal že Primož Trubar. Nato pa poizkusili domače dobrote marljive gospodinje Duške z Brunka. Pot bomo nadaljevali čez Leskovec do Šentjanža kjer nas bo v stoletni gostilni Repovž pričakalo odlično nedeljsko kosilo. Dobre volje jo bomo mahnili naprej mimo starodavnih zidanic ter se vmes ustavili še na kakšni zanimivi točki ob poti. Z vlakom se bomo nato vrnili nazaj proti domu.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik,…) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika, na domačiji vrh Brunka in v podeželski gostilni.

Strošek izleta znaša 12,90 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo v društveni pisarni, Dravska ulica 18, do torka, 20.11.2019. Priporočamo plačilo preko TRR: SI56
0420 2000 0493 764 pri NKBM.

Prijave ne e-obrazec:      PRIJAVA NA IZLET

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: