IZHODIŠČE:  parkirišče Mlečni log 1073 m (13. kilometer)

PRENOČITEV: planinski dom Tuk Vojni  875 m(Tuk Mrkopaljski).

TURA: Letos nadaljujemo potepanje po vrhovih Gorskega Kotarja. Samarske in Bijele stene se pnejo proti nebu iz gostih gozdov Gorskega Kotarja. Obiskali bomo osrednji del nacionalnega parka, kjer človeku postanejo jasni pojmi kot prvinskost, samota, divjina, lepota, neverjetnost …
Samarske stijene so gmote, kot griči posejani po gozdu. Le 14 km zračne razdalje do morja, pa smo sredi ničesar in vendar sredi nepopisnih divjih lepot. Hoja po gozdu se menja z rahlim poplezavanjem oziroma hodjo po belih, ostrih skalah.
Bijele stene pa so dolga veriga, kot griva divjih, močnih las, spletenih v kito . Pristop do grebena nas vodi skozi gozd, poln zelenja, starega listja, podrtega drevja. Na tem območju živijo medvedi , jastrebi in druge živali. Rastlinje je bogato, od prastarih dreves do planik.
Vsega ni moč zapisati. Kdor bi rad odkril nam popolnoma neznan svet, čeprav zelo blizu meje s sosednjo Hrvaško, naj se nam pridruži

ODHOD: v soboto ob 5. uri iz parkirišča pod gradom

PRIHOD: v nedeljo v večernih urah

TEŽAVNOST:  zelo zahtevna označena pot. Vsak dan približno 6 – 7 ur hoje po – kot so zapisali hrvaški planinski kolegi – markiranem brezpotju. Tam človeku postane jasno, kaj ta izraz pomeni.

STROŠEK  IZLETA50 EUR.

ROK PRIJAVE: torek, 4. junij 2019 v pisarni PD PTUJ. Število udeležencev je omejeno na 15 oseb. Plačilo stroška izleta na TRR  (namen KOTAR 2019, SKLIC 20190608–ali v pisarni društva.

Obvezno ob prijavi navesti telefonsko številko (ob možnosti, da izlet odpade).

OPREMA: Potrebna je oprema za visokogorje [dobri planinski čevlji, čelada, samovarovalni sestav (po potrebi), obvezna zaščita proti soncu in dežju, sončna očala, pohodne palice, hrana, voda, rokavice za skalo….]. Ne pozabiti na veljavni osebni dokument, izkaznico PZS. Hrana ali kak priboljšek iz nahrbtnika. Lahko pa se okrepčamo v koči.

IZLET VODI IN ORGANIZIRA: Jože DAJNKO s sovodniki

INFORMACIJE : na sedežu Planinskega društva in pri vodji izleta tel. 040 754 499.

Deli s svojimi prijatelji: