POHOD »TREJ KRALOF NA POUTI PO DOLAJ PA BREGAJ« Z VZPONOM NA SLOVENSKI NORDKAPP

Pujski planinci vas vabimo na mednarodni pohod »Trej kralof na pouti po dolaj pa bregaj« na Goričko. Pot bomo pričeli v vasi Budinci, kjer stoji velik kostanj, premera 3,60 m. Sledila bo pot po goričkih bregih na Madžarsko, kjer se bomo ustavili v vasici Andovci in se okrepčali. Tu živijo Porabski Slovenci. Ustavili se bomo tudi ob mejnem kamnu, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije, imenovano tudi slovenski Nordkapp. Po povratku v Slovenijo bo sledila svečanost v Budincih in vesel zaključek pohoda s toplo malico. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Pot nam bo vzela skupno 4 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v sobota, 4. januarja 2020 ob 7.30 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali v Budince. Pot nas bo vodila deloma po Sloveniji in deloma po Madžarski. Zaključek pohoda bo v Budincih. Ob topli malici in prijetnem druženju pohodnikov iz različnih držav, bomo proslavili praznik Svetih Treh kraljev. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika, ob poti in topla malica ob zaključku pohoda.

Strošek izleta znaša 15 EUR. Startnino 7 EUR za odrasle in 4 EUR za otroke, ki vključuje pogostitve in toplo malico ob zaključku pohoda vplačate na startu v Budincih.

Prijave z vplačili sprejemamo do petka, 3. januarja 2020 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. NE POZABITE NA OSEBNI DOKUMENT, SAJ BOMO HODILI PO MADŽARSKI.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: