Ptujski planinci vas tokrat vabimo na nadaljevanje poti, ki nas je že lani popeljala v okoliško pokrajino mesta Gradec/Graz. Pot nas bo letos vodila naprej po hribovju Plabutsch, ki se dviga zahodno od glavnega mesta Štajerske. Povzpeli se bomo na najvišji vrh Fürstenstand (754 m). Seveda bomo uživali v širokih razgledih, prijetnem druženju, ne bomo pa pozabili na domačo kulinariko in kakšen kozarček rujnega, ki ga v tem delu Avstrijske Štajerske zagotovo ne manjka. Še posebej pa bo zanimiv pohod po poti Arnolda Schwarzenegerja z obiskom njegovega muzeja v Thallu. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.

Udeleženci izleta se zberemo v sobota, 31. avgusta 2019 ob 6.30 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali do kraja Thall pri Gradcu. Pot nas bo vodila po hribovju Plabutsch na Fürstenstand, od koder se odpira prelep razgled na mesto in okolico. Nato bomo pot nadaljevali do jezera Thall in obiskali rojstni kraj najbolj znanega Štajerca na svetu, filmskega igralca in nekdanjega guvernerja Kalifornije, Arnolda Schwarzenegerja. Seveda si bo mogoče ogledati tudi njegov muzej. Nato bomo obiskali enega od številnih Buschenschankov/Pušlšankov na tem območju. Seveda bo možno poskusiti domače dobrote, ki jih pridelajo na kmetiji. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in na turistični kmetiji. Poti so lažje narave in primerne za vse kategorije.

Strošek izleta znaša 18 EUR. Za ogled muzeja Arnolda Schwarzenegerja doplačilo na izletu.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 27. avgusta 2019 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: