Sobota, 15. in nedelja, 16. junij 2019

Istra sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in hribovita notranjost so kot nalašč za planinarjenje in kolesarjenje. Prvi dan bomo kolesarili po Krasu skozi Sežano in Trst do Kopra ter naprej do Strunjana, drugi dan pa po Slovenski Istri.

Udeleženci izleta v Slovensko Istro se zberemo v soboto, 15. junija 2019 ob 7.15 uri na železniški postaji Ptuj (odhod vlaka iz Ptuja ob 7.35 uri, Kidričevega ob 7.42 uri, iz Maribora ob 7.27 uri, Pragerskega ob 7.54 uri, Poljčan ob 8.07 uri in Ljubljane ob 10.21 uri). Z direktnim vlakom se bomo popeljali do Divače. Pot nas bo nato vodila iz Divače skozi Sežano in Opčine v Trst. Čez Škofije se bomo nato podali proti morju ter po kolesarski poti imenovani Parenzana – Pot prijateljstva in zdravja naprej proti Kopru. Prvi dan bomo kolesarili 3 – 4 ure in kolesarjenje zaključili v Strunjanu. Nastanili se bomo v hotelu Salinera v Strunjanu. Zvečer nas čaka razvajanje v wellnessu z morsko vodo in prijetno planinsko druženje. Po želji pa še pohod do Pirana in Portoroža. Seveda pa se bo možno osvežiti tudi v morju.

V nedeljo se bomo po zajtrku podali po dolini Dragonje in Slovenski Istri. Skupno nam bo ta pot vzela 3 ure. Popoldan pa sledi vrnitev nazaj proti Ptuju oziroma Mariboru.

Opremite se planinsko in ustrezno za kolesarjenje. Priporočamo normalno kolo z gumami za makadam. Obvezna je kolesarska čelada.

Hrana v hotelu in iz nahrbtnika.

Strošek izleta vključuje prevoz in polpenzion v Strunjanu ter znaša 79 EUR. Ob prijavi se vplača 30 EUR akontacije.

Prijave z vplačili sprejemamo v pisarni PD Ptuj do 7. junija 2019 oziroma do zasedbe 21 prostih mest za kolesarje. Na naš priljubljeni  izlet se bomo letos odpravili z vlakom IC Pohorje. Več informacij v pisarni PD Ptuj.

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: