Pot nas bo tokrat vodila v zahodni del Slovenije in Hrvaško Istro, kjer bomo najprej planinarili po Goriških Brdih. Podali se bomo po novih pohodniških poteh. Pot vodi med vinogradi skozi vasice Goriških Brd. Odpirajo pa se obširni razgledi na Furlansko nižino in Jadransko morje proti jugu ter Alpe na severu. Sprehodili se bomo tudi med ”kulisami” Ene žlahtne štorije in spoznali nov kotiček Slovenije. Prvi dan bomo zaključili ob slovenski obali V nedeljo nas bo pot vodila na območje mesta Buje v Hrvaški Istri. Med vinogradi in oljčniki se bomo podali proti Krasici in uživali v obširnih razgledih po Istri. V ponedeljek nas bo pot vodila na Kras, kjer bomo planinarili po Kosovelovi poti od Sežane do Tomaja, ki smo jo lani morali zaradi dežja ponovno izpustiti.

Udeleženci izleta v Goriška Brda, Istro in na Kras se zberemo v soboto, 5. oktobra 2019 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali mimo Ljubljane do Goriških Brd. Planinarili bomo med griči Goriških Brd. Jesenski čas je najlepši, saj se vinogradi že obarvajo v zlatorumene in vinsko rdeče barve. Obiskali bomo tudi vasice, kjer so v preteklih letih snemali priljubljeno serijo Ena žlahtna štorija. Popoldan se bomo podali na Obalo. Nastanili se bomo v hotelu Salinera v Strunjanu. Zvečer nas čaka razvajanje v wellnessu z morsko vodo in prijetno planinsko druženje. Za hrabre pa seveda kopanje v morju.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili na območje Hrvaške Istre. Pot nas bo vodila iz Buj po prekrasni istrski pokrajini posejani z vinogradi in oljčniki do Krasice. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Strunjan kjer bo še čas za kopanje. Po večerji pa sprehod do Pirana ali Izole.

V ponedeljek se bomo podali po Kosovelovi poti, ki se med kraškimi vasicami vije proti Tomaju. Pot, ki jo je večkrat prehodil pesnik Srečko Kosovel, se vije med vinogradi, sadovnjaki in po kraški gmajni. Skupno nam bo ta pot vzela 3 do 4 ure hoda. Popoldan pa sledi vrnitev nazaj proti Ptuju.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hotel Salinera ima pokriti bazen zato ne pozabite kopalk.

Hrana v hotelu in iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 117 EUR. Ob prijavi se vplača 60 EUR akontacije. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj: SI56 0420 2000 0493 764 pri NKBM.

Prijave z vplačili sprejemamo v pisarni PD Ptuj do 24. septembra 2019 oziroma do zasedbe prostih mest.

Prijave na e-obrazec:         PRIJAVA NA IZLET

Več informacij v pisarni PD Ptuj. Ne pozabite na osebni dokument.

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: