Zelene cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo visoki beli vršaci nas bodo spremljali tokrat v gorah na tromeji med Švico, Liechtensteinom in Vorarlbergom. Ob hoji po planinskih poteh bomo spoznavali pokrajino osrednjih Alp ter se ustavili v Vaduzu, glavnem mestu kneževine Liechtenstein. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. Ob dobri hrani in v prijetni družbi so gorske poti še bolj prijetne.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 23. junija ob 4.30 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Vorarlbergu. Prvi dan nas bo pot vodila skozi Gradec, Innsbruck  in čez prelaz Arlberg do Branda, kjer se bomo nastanili v zasebnem penzionu. Popoldan se bomo odpravili na Niegenkopf in do Palüdhute (1.660 m). Po vrnitvi v Brand se nam bo prilegla okusna večerja.

V ponedeljek nas bo po zajtrku pot vodila čez planine Brugelealm do planinske koče Oberzalimhüte. Torek bo dan za planinarjenje v kneževini Liechtenstein. Pot nas bo vodila v gorsko vasico Gaflei, ki leži visoko med alpskimi vršaci. Prehodili bomo znamenito Knežjo pot ali Fürstensteig in nato pot nadaljevali do Siluma. Sledil bo povratek skozi Vaduz nazaj v Brand. Po večerji se nam bo prilegel prijeten počitek.

V sredo se bomo podali v prelepo dolino pod goro Zimmba, kjer se nahaja planinska koča Sarotla hüte (1.645 m). Torek bomo pričeli z zajtrkom, nato pa nas bo pot vodila ob kanjonu do Schatenlaganhüte (1.566 m). Po vrnitvi v Brand se bomo podali nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Opremite se planinsko za visokogorje (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno. Za potovanje do Branda priporočamo običajno obleko in obutev.

Hrana v penzionu in alpski gostilni, na pohodih pa iz nahrbtnika ali v planinskih kočah.

Strošek izleta vključuje prevoz, cestnine in štiri polpenzione v dvoposteljnih sobah ter znaša 309,00 EUR. Ob prijavi se poravna akontacija v znesku 90 EUR. Preostanek pa do 15. junija 2019. Obvezna je planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto. V primeru zadostnega števila prijav bomo potovali z avtobusom, sicer pa z udobnimi kombiji.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 4. junija v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18 oziroma do zasedbe prostih mest.

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: