Sobota, 13. april in nedelja, 14. april 2019.

Letos vas prvič vabimo na Papuk, planino, ki je simbol in ponos Slavonije. Prvi dan nas bo pot vodila iz kraja Velika na vrh Papuka. Po sestopu se bomo odpravili v Požego in se nastanili v hotelu Grgin Dol. Po slavonski večerji pa se bomo zabavali ob ritmih žive glasbe. V nedeljo bomo obiskali Kutjevo in planinarili po Kutjevačkem vinogorju. Ljubitelji pestrega preživljanja planinskih izletov, prijetne družbe ter slavonske gostoljubnosti vabimo vas, da se nam pridružite na planinarjenju po Papuku in Kutjevačkem vinogorju.

Sobota, 13. april 2019

Udeleženci planinarjenja po Slavoniji se zberemo ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj(odhod avtobusa iz Poljčan ob 4.45 uri in Slovenske Bistrice ob 5.00). S posebnim avtobusom (TV, WC, klima) se bomo popeljali čez mejni prehod Gruškovje mimo Zagreba in Požege do Velike, kjer bomo planinarili po gori Papuk, ki spada med panonske osamelce. Povzpeli se bomo čez Plis in Mališčak na vrh Ivačka glava (912 m), ki je obvezna kontrolna točka Hrvaške planinske obilaznice, zato ne pozabite knjižic. Za vse, ki bodo to želeli pa še skok na vrh Papuka (954 m). Med hojo bomo uživali v razgledih na slavonske in podravske planine. Pogled pa seže vse do Madžarske in mesta Pecs z Mečkom. Pot nas bo nato vodila v Požego, kjer se bomo nastanili v Hotelu Grgin Dol. Sledila bo večerja, nato pa planinski družabni večer z živo glasbo.

Nedelja, 14.april 2019

Po okusnem zajtrku in jutranji kavici se bomo podali na krajši pohod po starodavnem mestu Požega. Z avtobusom se bomo nato popeljali do vasice Vetovo, od koder bomo med prekrasnimi vinogradi planinarili po Kutjevačkem vinogorju. Pot nas bo vodila skozi vasi Venje in Mitrovac na Mačevo Brdo (303 m), kjer med vinogradi stoji planinsko zavetišče (zidanica) domačega PD Vidin Kutjevo. S hribčka je najlepši razgled na mesto Kutjevo. Po sestopu v Kutjevo se bomo podali na ogled največje vinske kleti na Hrvaškem in seveda degustirali znamenito graševino. Po pohodu si bomo privoščili okusno malico kot lokalno specialiteto, nato pa nas bo pot vodila nazaj v Slovenijo.

Opremite se vsakdanje za vožnje ter planinsko za pohode (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik).

Strošek planinarjenja po Papuku in Kutjevačkem vinogorju vključuje prevoz s posebnim avtobusom, cestnine, polpenzion v hotelu Grgin Dol ter znaša 87 EUR. Doplačilo za enoposteljno sobo 9 EUR. Doplačilo za ogled vinske kleti z degustacijo in toplo malico v Kutjevu 9 EUR.

Prijave in vplačila sprejemamo v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in 16. uro ter petek med 17. in 19. uro do torka, 2. 4. 2019 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. Akontacija ob prijavi 30,00 EUR, preostanek pa najkasneje do 5.4.2019.Informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).Priporočamo plačilo na TRR: 04202-0000493764 pri NKBM, sklic 20192.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Papuka in Kutjevačkega vinogorja.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: