OD SOBOTE DO PONEDELJKA…

Zeleni macesni in cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo več kot tri tisoč metrov visoki beli vršaci nas bodo tudi letos spremljali v Dolomitih. Odpravili se bomo v severni del Dolomitov, na območje Sextner Dolomitov in letos prvič na Rote Wand (2.818 m), ki spada že v Centralne Alpe. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. 

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 10. avgusta ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Južni Tirolski. Prvi dan nas bo pot vodila na območje Sextna. Najprej se bomo ustavili pri izviru reke Drave,  nato se bomo podali do čudovite koče Dreischusterhutte (1.626 m) kjer bomo tudi prenočili. V nedeljo se bomo podali na prelaz Staller Satel. Sledil bo pohod na goro Rote Wand, od koder se ponuja obširen razgled po Dolomitih in na Zilertalske Alpe. Popoldan se bomo vrnili v dolino in prenočili v koči ter se v ponedeljek podali po prelepih stezicah Dolomitov do avtomobilov. V Ptuj se bomo vrnili do 21. ure.

Opremite se planinsko za visokogorje (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v planinskih kočah.

Strošek izleta vključuje dve nočitvi z zajtrkom v planinski koči in prevoz ter znaša za člane PD 84 EUR. Obvezna je planinska izkaznica s plačano članarino za letošnje leto.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 6. avgusta v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18 oziroma do zasedbe prostih mest. Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj: 04202-0000493764 pri NKBM, sklic 2019-101208.

 Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: