Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 7. aprila 2019 na železniški postaji Ptuj ob 7.45 uri od koder se bomo popeljali v Naraplje. Prispevek za prevoz znaša 4,50 EUR.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, pokrivalo, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in na turistični kmetiji.

Prijave za prevoz sprejemamo do torka, 2. aprila 2019 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj.

Vljudno Vas vabimo, na svečano otvoritev prenovljene brvi, ki bo v nedeljo 7. aprila 2019 s pričetkom ob 9. uri, v Narapljah na Polucah (100 m za odcepom asfaltirane ceste na Jelovice).

Preko Haloz poteka več planinskih in pohodnih poti, med njimi tudi Evrospka pešpot E7, ki vodi od Donačke gore preko Jelovic, Ptujske Gore in Janškega Vrha tudi po občini Majšperk. V Narapljah oziroma na Polucah pot prečka hudourniški potok, čez katerega so pred desetletji domačini uredili leseno brv. Ker so jo narasle vode in zob časa povsem uničili, smo v lanskem letu uresničili načrte in obnovili omenjeno brv. Pri tem dejanju so sodelovali številni požrtvovalni prostovoljci in inštitucije oziroma lokalna skupnost. Zato želimo s svečano otvoritvijo brvi izreči veliko zahvalo vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je prehod čez potok ponovno varen in omogoča prijetno hojo po Evropski pešpoti E7.

V okviru programa svečane otvoritve, bomo najprej ob 9. uri izvedli svečano otvoritev s krajšim kulturnim programom in priložnostnimi nagovori. Nato pa vse zbrane vabimo na pohod po Evropski pešpoti E7 do Izletniške kmetije Lončarič na Jelovicah (cca. 45 minut hoda), kjer bo pogostitev in čas za druženje. Za vse, ki pohoda ne bi zmogli, se je možno na Jelovice pripeljati z avtomobilom. V nadaljevanju bomo za vse ljubitelje planinstva in pohodništva organizirali pohod skozi Naraplje na Janški Vrh, kjer se bomo oglasili pri podpornikih planinstva. Sledila bo hoja v Doklece in nazaj do izhodišča v Narapljah. Skupne hoje po celotni poti bo za 3 do 4 ure.

Vodila bova Uroš VIDOVIČ in Jože Dajnko s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: