Prisrčno vabljeni na planinski izlet za vse generacije, kjer je tempo hoje prilagojen najmlajšim udeležencem. Na letošnjem prvem spomladanskem izletu bomo osvojili enega najbolj razglednih slovenskih vrhov – 1107 m visoki Krim, ki se mogočno dviguje nad Ljubljanskim barjem, njegov TV-oddajnik na vrhu pa je viden daleč naokoli. Krim je šele od osamosvojitve Slovenije dostopen za širšo javnost, saj je bil v časih bivše Jugoslavije strateško pomembno vojaško območje in je bil njegov vrh zaprt za javnost. Njegovo »podzemlje« je prepredeno s številnimi vojaškimi rovi in bunkerji, ki so še vedno zaprti za javnost. Eden izmed bunkerjev je danes preurejen v prijazen planinski dom na vrhu Krima, kjer ponujajo odlične domače jedi.

Zberemo se ob 7.30 uri zjutraj na parkirišču pred banko in Mercatorjem na Bregu na Ptuju (na desni strani mosta čez Dravo) ali se dobimo ob 9.00 uri na parkirišču pred Mc Donaldsom na izvozu iz avtoceste za trgovski center LJ Vič–Rudnik (južna obvoznica), od koder se bomo nato zapeljali preko Ljubljanskega barja čez Ig do višje ležečega zaselka pod Krimom Gornji Ig, od koder bomo pot nadaljevali peš. Odhod z lastnimi vozili.

Vrnitev na Ptuj je predvidena okrog 19. ure.

Do vrha nas čaka cca. 1 uro in pol vzpona, tempo bodo narekovali najmlajši otroci. Sestop je predviden po isti poti. Ob vrnitvi do avtomobilov se bomo (v kolikor bo interes udeležencev) zapeljali deloma po makadamski, a dobro vozni cesti po pobočjih pod Krimom do kraške planote Rakitna, ki je priljubljena izletniška točka Ljubljančanov. Ustavili se bomo ob tamkajšnjem čudovitem jezeru, kjer se nahaja hotel, in se bo možno okrepčati z jedačo in pijačo, otrokom pa bodo na voljo številne igralne površine za igro. Možno bo narediti tudi sprehod okoli jezera, pot je dolga 3,5 km.

Ne pozabite knjižice Slovenska planinska transverzala – v razširjenem delu poti je žig VRHA KRIMA.

Prispevek za izlet znaša 4,00 EUR za odrasle in 2,50 EUR za otroke.

Prijava na izlet in plačilo je možno najkasneje do petka 5.4.2019 v času uradnih ur ob torkih med 14. in 16. uro ter ob petkih med 17. in 19. uro na Planinskem društvu Ptuj ali na TRR društva št. SI56 0420 2000 0493 764 s sklicem: koda namena: OTHR, namen Krim, sklic SI00 06042019 pri NKBM. Ob prijavi prosim navedite kontaktno številko, na katero ste dosegljivi.

Prijave na izlet so možne za člane Planinske zveze Slovenije s plačano planinsko članarino za leto 2019.

Več informacij na št. 041/465-173 ali tadejaradek@yahoo.com pri vodji izleta. Izlet vodi Tadeja Radek, vodnica PZS

Deli s svojimi prijatelji: