Nedelja, 24. februarja 2019.

Ptujski planinci vas tokrat prvič vabimo na spominski pohod Avgusta Delavca iz Bogojine po “bregih” Filovsko-strehovskih goric do Bukovniškega jezera, ki ga organizira PD Matica Murska Sobota. Ker ima v hladnih mesecih Teta Marta turistično kmetijo v mirovanju, bomo načrtovani izlet izvedli v toplejši pomladi. Pot bomo pričeli v Bogojini, kjer stoji znamenita Plečnikova cerkev Gospodovega vnebohoda. Sledila bo pot med vinogradi in zidanicami Filovsko-strehovskih goric. Vmes bo poskrbljeno za prekmursko okrepčilo. Po prihodu do Bukovniškega jezera se bomo ustavili pri Vidovem izviru in pot nadaljevali do vasi Kobilje, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Martina. Popoldan pa se bomo ustavili še na kakšni prekmurski južini. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Pot nam bo vzela skupno 4,5 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 24. februarja 2019 ob 7.30 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali v Bogojino. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika, ob poti in malica ob zaključku pohoda.

Strošek izleta znaša 16 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 20. februarja 2019 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: