Zeleni macesni in cvetoče gorske poljane nad katerimi se dvigajo vršaci nas bodo spremljali na planinskem izletu po Karnijskih Alpah in Martuljški skupini. Odpravili se bomo v vzhodni del Karnijskih Alp, na območje Ojstrnika in starodavnih planin, kjer še postrežejo s pristno koroško hrano. V ponedeljek pa nas bo pot vodila iz Gozda Martuljka do spodnjega in zgornjega slapu ter mimo Ingove planšarije do bivaka Za Akom. Poti so lažje narave in omogočajo prijetno spoznavanje gorske skupine in njenih lepot. Ob dobri hrani in v prijetni družbi so gorske poti še bolj prijetne.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 20. julija ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj od koder se bomo podali proti Karnijskim Alpam. Prvi dan nas bo pot vodila na Bistriško planino (1.725 m), od koder se bomo povzpeli na Ojstrnik (2.034 m). V nedeljo se bomo podali po Karnijski poti od koder se ponuja obširen razgled po Ziljski dolini, Kanalski dolini in na Julijske Alpe. Podali se bomo še do koče Nordio Deffar (1.410 m) kjer si bomo privoščili čas za malico. Popoldan se bomo vrnili v Slovenijo in prenočili v Aljaževem domu. V ponedeljek se bomo iz doline Vrata popeljali do Gozda Martuljka, od koder se bomo podali mimo spodnjega slapa do brunarice pri Ingotu nato pa pot nadaljujemo do zgornjega Martuljškega slapu in do bivaka Za Akom. Sestopili bomo v Gozd Martuljek in se v Ptuj vrnili do 21. ure.

Opremite se planinsko za visokogorje (planinski čevlji, rezervna obleka, nahrbtnik,…) in vremenskim razmeram primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v planinskih kočah.

Strošek izleta znaša 79 EUR. Obvezna je članska izkaznica s plačano članarino za letošnje leto.

Prijave z vplačili sprejemamo do petka, 19. avgusta v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18 oziroma do zasedbe 9 prostih mest.

Vodil bo Uroš Vidovič

Deli s svojimi prijatelji: