Tokratni prvomajski dopust bomo izkoristili za raziskovanje Kornatskega otočja, otoka Pašman in Ugljan, Ravni kotar v zaledju, ter se bomo povzpeli na markanten Zir v Liki.

PROGRAM:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz ŽP Ptuj in vožnja v smeri Dalmacije. Prvi dan bomo izkoristili za raziskovanje Ravnega kotarja in planinarjenja po ”pozabljenih poteh”. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. S trajektom se bomo odpeljali na otok Pašman. Osvojili bomo Mali Bokolj 174 m z Gospo Loretsko in najvišji vrh Pašmana Veli Bokolj 272 m. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Ugljan – Šćah 286 m ter sosednji bolj priljubljen Mihovil 265 m, kjer se nahaja tudi trdnjava iz 13. stoletja. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje).

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Celodnevni izlet z ladjico na Kornate s kosilom in pijačo (doplačilo na licu mesta). Osvojili bomo najvišji vrh Kornatskega otočja Metlina 237 m. Možnost kopanja v morju. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Osvojili bomo markanten Zir 850 m sredi Ličkega polja, ki ga zmeraj občudujemo ob avtocesti. 3 ure hoje. Pozno kosilo na poti. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Plan je le okviren, do izvedbe so možne spremembe! Ostale informacije ob koncu prijav. Planinarjenje je primerno za vse starostne skupine.

DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

STROŠEK planinskega potovanjaznaša 249 € in vključuje:

  • avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški (tudi trajekti),
  • namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (ruski-bife)
  • lokalni vodnik za planinske izlete,
  • pozno kosilo (ruski-bife) na poti ob povratku.

Doplačila: izlet z ladjico na Kornate,

Prijave na: izidor.furjan@gmail.com čim prej oz. do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 80 € na transakcijski račun Planinskega društva Ptuj, Dravska ulica 18, 2250 Ptuj: SI56 04202 0000493764 pri NKBM, sklic 2019-4 s pripisom ”KORNATI”. Razliko pa najkasneje do enega meseca pred odhodom.

Vodnik je Izidor Furjan s sovodniki

Organizator: Izimanija d.o.o. www.izimanija.si v sodelovanju s Planinskim društvom Ptuj, Dravska 18, Ptuj

Deli s svojimi prijatelji: