Izlet: Prvi dan se bomo peljali do parkirišča na Kriški planini pri Krvavcu. Pot bomo nadaljevali proti Domu na Krvavcu in nato mimo Krvavca na Veliki Zvoh ter po grebenu do Vrha Korena, tam se nekoliko spustimo na sedlo Škrbina in nadaljujemo po grebenski poti na najvišji vrh prvega dne Kalški greben (2224 m). Od tam bomo prečili greben v smeri Kalške gore. Na tem odseku poti je nekaj zelo zahtevnih prehodov, kjer bomo obvezno uporabili čelado, samovarovalni komplet in plezalni pas. Če bo čas, bomo obiskali tudi Kalško goro (2219 m), sicer pa se bomo iz grebena preko zahtevne poti spustili do Cojzove koče na Kokrskem sedlu (1793 m), kjer bomo prenočili. Prvi dan je hoje za okoli 7 ur. Drugi dan bomo osvojili najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp Grintovec (2558 m) in se vrnili na Cojzovo kočo, nato pa se spustili v dolino do Doma v Kamniški Bistrici (hoje 6 ur, po tehnični zahtevnosti je pot lahka, bomo pa potrebovali veliko tekočine). Medtem, ko se bodo vozniki odpravili po vozila pod Krvavcem, je možnost sprehodov v okolici planinskega doma in do izvira Kamniške Bistrice oz. pot ob Kamniški Bistrici.

Zbor:  24. 8. ob 5:45 uri  –  Železniška postaja Ptuj

Povratek:  25. 8. v večernih urah – Železniška postaja Ptuj

Oprema:  Oprema za visokogorje in zelo zahtevne poti (obvezna čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet), obvezna zaščita proti soncu in dežju, sončna očala, pohodne palice, hrana ali kak priboljšek iz nahrbtnika, voda (3 L)…

Zahtevnost ture: Prvi dan zelo zahtevna pot, drugi dan lahka pot (oba dneva hoje okoli 7 h)

Strošek izleta: 47 €, plačate v pisarni PD Ptuj ali preko TRR (TRR PD Ptuj: SI56 04202-0000493764; Koda namena: OTHR; namen: “KALSKI”; sklic: SI00 20190824 )

Prijave: prijavite se lahko preko   SPLETNEGA PRIJAVNEGA OBRAZCA     (novost).
ali na sedežu PD Ptuj v času uradnih ur.
Zadnji rok prijave – torek,  20. AVGUST 2019 oz. do zapolnitve mest (16 udeležencev)

Vodnik si pridržuje pravico do odpovedi izleta zaradi nepredvidenih okoliščin ali zavrnitvi udeleženca zaradi neprimerne opreme ali drugih dejavnikov. Lahko se zgodi, da bo zaradi vremenskih ali drugih okoliščin program izleta oz. pot obrnjena. Izleta se lahko udeležijo samo člani Planinske zveze Slovenije s plačano članarino za tekoče leto.

Za vse informacije o izletu sem vam na razpolago na mobilni tel.: 031 843 518 (Sebastijan) ali na sebastijan.borko@gmail.com oz. na sedežu društva.

S  planinskimi pozdravi, vodja izleta: Sebastijan Borko s sovodniki (Matjaž Petek, Miran Ritonja, Rok Dajnko).

 

Deli s svojimi prijatelji: