Ptujski planinci vas tokrat vabimo v Vipavsko dolino. Podali se bomo v slikovito pokrajino, med Vipavsko dolino in dolino Branice, nad katero se dviga Kras. Pokrajino prepredajo številni vinogradi in zanimivi kraji. Poleg številnih češenj je na tem območju tudi veliko marelic, zato smo se odločili, da organiziramo planinski izlet v deželo češenj. Seveda bomo uživali v širokih razgledih, prijetnem druženju, ne bomo pa pozabili na domačo kulinariko in kakšen kozarček rujnega, ki ga v tem delu Slovenije zagotovo ne manjka. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in spoznate nov košček Slovenije. Pot je nezahtevna in nam bo vzela okoli 4 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 2. junija 2019 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali do vasice Ustje. Pot nas bo vodila po Martinovi poti proti Šmarju. Sledila bo pot iz Šmarja naprej na Vertovče, nato pa spust skozi Uhanje v Ustje. Če nam bo čas dopuščal, se bomo popoldan okopali še v Jadranskem morju. Proti večeru se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, pokrivalo, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in ob poti.

Strošek izleta znaša 19,90 EUR.

 

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 28. maja 2019 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj.

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki

Deli s svojimi prijatelji: