IZLET ZA DRUŽINE – 

Prisrčno vabljeni na planinski izlet za vse generacije, kjer je tempo hoje prilagojen otrokom, zato se je teh izletov prijelo ime »družinski«. Na našem prvem letošnjem poletnem potepanju se ponovno podajamo v visokogorje, saj je končno napočil vremenski čas, da se lahko približamo skalnatim vršacem naših dvatisočakov.

Na tokratnem izletu bomo občudovali prekrasno dolino Ravenske Kočne nad Jezerskim, se ogledovali v kristalni zeleni vodi Planšarskega jezera na Jezerskem, seveda pa bomo naredili pravo planinsko turo na eno najbolj priljubljenih slovenskih planinskih postojank – Češko kočo na Spodnjih Ravneh, od koder bomo imeli dvatisočake Kamniško-Savinjskih Alp neposredno »nad nosom« … Kočna, Grintavec, Rinke, Dolgi Hrbet, Velika Baba, Mrzla Gora…Čakajo nas nepozabni razgledi in prava visokogorska pokrajina!

Po gorenjski avtocesti se bomo zapeljali do odcepa Kranj in Jezersko, ter se nato zapeljali do Zgornjega Jezerska in naprej v dolino Ravenske Kočne. Na makadamskem parkirišču bomo pustili avtomobile in se po planinski poti mimo opuščene Štularjeve planine podali proti Češki koči, najprej med koreninami dreves po gozdu, nato pa bomo prešli vedno bolj v skalovit svet. Mestoma nas čaka kaka lesena lestev za lažje premagovanje koraka in jeklenica za lažji prijem.

Pot je primerna za otroke nad 6 let, ki so že vajeni hoje po hribih, in zaradi terena ni primerna za začetnike – gre za gorski svet, pot je v zgornjem delu skalnata. Od izhodišča do Češke koče nas čakata cca. 2 uri vzpona (upoštevajoč tempo otrok). Nujno potrebna je planinska obutev z narebričenim podplatom (ne “adidask” zaradi možnosti drsenja!).

Zberemo se ob 7.00 uri zjutraj na parkirišču pred banko in trgovino na Bregu na Ptuju (na desni strani obnovljenega mosta čez Dravo ob rondojih) ali se dobimo ob 9.00 uri na počivališču Voklo na gorenjski avtocesti oz. ob 10.30 uri na Jezerskem pri gostišču ob Planšarskem jezeru. Vrnitev na Ptuj je predvidena do 20.ure.

Prispevek za izlet znaša 4,50 EUR za odrasle in 3,00 EUR za otroke.

Prijava na izlet in plačilo je možno najkasneje do petka 28.6.2019 v času uradnih ur ob torkih med 14. in 16. uro ter ob petkih med 17. in 19. uro na sedežu Planinskega društva Ptuj ali na TRR društva št. 04202-0000493764 s sklicem: koda namena: OTHR, namen Jezersko CEGR, sklic SI00 29062019 pri NKBM.

Ob prijavi prosim navedite kontaktno mobitel številko, na katero ste dosegljivi.

Prijave na izlet so možne za člane Planinske zveze Slovenije s plačano planinsko članarino za leto 2019.

Več informacij na št. 041/465-173 ali tadejaradek@yahoo.com pri vodji izleta.

Izlet vodim Tadeja Radek, vodnica PZS s sovodniki PD Ptuj

Deli s svojimi prijatelji: