“STOPERCE – DONAČKA GORA – JELOVICE “

PLANINSKO DRUŠTVO PTUJ – vabi ljubitelje narave in pohodništva.

Start bo pri Turistični kmetiji Golob v Stopercah med 7.30 in 9.00 uro. Pohodnike bodo izpred železniške postaje Ptuj vozili posebni avtobusi ob 7.30, 8.00 in 8.30 uri.

Pohod bo potekal po markirani poti  do Rudijevega doma pod Donačko goro (za zahtevnejše pohodnike bo pot potekala čez vrh, za manj zahtevne pa pod vrhom po zložni gozdni cesti), med gozdovi in vinogradi ter po grebenih s čudovitim razgledom. Pohod bo trajal cca. 6 ur s postanki na vmesnih kontrolah, kjer bo poskrbljeno za pestro gostinsko ponudbo. Start pohoda bo pri Turistični kmetiji Golob v Stopercah, cilj pa pri Izletniško turistični kmetiji Lončarič na Jelovicah. Vmesne kontrole bodo  pri Rudijev domu pod Donačko goro (KT1), pri domačiji Bedenik (KT2), na vrhu Jelovic (KT3) in pri Izletniško turistični kmetiji Lončarič (KT4). Na cilju, pri Izletniško turistični kmetiji Lončarič, bo ob 15.00 uri, slovesen zaključek pohoda s kulturnim programom, podelitvijo bronastih, srebrnih in zlatih značk ter diplom za 10 krat prehojeno pot. Po kulturnem programu sledi planinsko rajanje.

Start bo pri Turistični kmetiji Golob v Stopercah med 7.30 in 9.00 uro. Pohodnike bodo izpred železniške postaje Ptuj vozili posebni avtobusi ob 7.30, 8.00 in 8.30 uri.

Na cilju bo poskrbljeno za hrano in pijačo.

S parkirišča v Narapljah (od odcepa asfaltne ceste na Jelovice) bodo vozili posebni avtobusi do Ptuja ob 17.00 in 17.45 uri.

Pohod bo organiziran v vsakem vremenu in bo potekal po urejeni in markirani poti, ki bo še dodatno opremljena s smernimi tablami. Pohodnike bodo spremljali vodniki PD Ptuj. Na poti se bodo pohodniki ustavili na  prej omenjenih KT pohoda zaradi žiga in se okrepili s tekočimi zadevami (čaj na KT2, na KT4 pa tudi enolončnica, domača pijača in druge dobrote).

Organizatorji pohoda si pridružujemo pravice, da v primeru izrednega  slabega vremena spremenimo urnik odhodov avtobusov, ki bodo peljali pohodnike na Ptuj.

Za podrobnejše informacije in najave večjih skupin pokličite na telefon: 02  777 15 11 (PD Ptuj) v torek med 14.00 in 16.00 uro, ter v petek med 17.00 in 19.00 uro ali pa si oglejte našo spletno stran http://www.pdptuj.si/.

Startnina znaša: 12 € ali 8 € (lastni prevoz).

Lep planinski pozdrav in nasvidenje na 28. pohodu po Haloški planinski poti!

Deli s svojimi prijatelji: