Drage planinke in planinci, ljubitelji pohodništva!

Planinsko društvo Ptuj v soboto, 4. maja 2019, organizira 2. Čebelarski pohod iz Ptuja čez Panoramo v Podvince.

V letu 2017 je bil na pobudo Slovenije v okviru Organizacije združenih narodov proglašen svetovni dan čebel. Ker želimo poudariti pomen čebel za naše okolje v katerem se gibljemo tudi planinci in pohodniki, vas vabimo na 2. Čebelarski pohod. Med planinci je namreč tudi veliko čebelarjev ali ljubiteljev čebelarstva in čebel, zato bo ta povezava zagotovo pritegnila številne ljubitelje pohodništva in narave. Na pohodu pričakujemo tudi veliko mladih, ki bodo lahko v prihodnosti veliko prispevali k ohranjanju čebel in čiste neokrnjene narave. Drugi čebelarski pohod se pokriva z obdobjem v katerem bodo slovenski čebelarji organizirali dan odprtih vrat, hkrati pa se ta čas zaključuje z 20. majem, svetovnim dnem čebel.

Program 2. Čebelarskega pohoda:

Pričetek pohoda bo na parkirišču pod gradom v Ptuju ob 9.00 uri.  Pohodnike bo pot vodila od čebelnjaka do čebelnjaka čez Panoramo skozi Žabjak do Podvincev, kjer bodo pokušine medenih dobrot in vodeni ogledi pod vodstvom izkušenih čebelarjev. Iz Podvincev se bomo vrnili nazaj na izhodišče v Ptuj. Skupne hoje bo 3 ure.

Hrana iz nahrbtnika in ob poti.

Opremite se planinsko pohodniško za lažje poti in vremenu primerno.

Startnina znaša za odrasle 3 EUR, za otroke pa 1 EUR.

Za podrobnejše informacije in najave večjih skupin pokličite na telefon: 02  777 15 11 (PD Ptuj) v torek med 14.00 in 16.00 uro, ter v petek med 17.00 in 19.00 uro, ali pa si oglejte našo spletno stran http://www.pdptuj.si/.

Veselimo se vašega obiska!

Pohod bomo vodili vodniki PZS pod vodstvom Janeza VERTIČA.

Deli s svojimi prijatelji: