Sobota, 1. in nedelja 2. decembra 2018

Približuje se čas zime in dnevi v notranjosti Slovenije postajajo vse bolj hladni. V Slovenski Istri, ki jo imenujemo tudi Dežela refoška pa nas v tem času objame toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi vse do italijanske obale. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno istrsko hrano je idila popolna. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem tradicionalnem izletu v deželo refoška in spoznate skrite kotičke Slovenske Istre, jadranske obale in Krasa.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 1. decembra 2018 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj (odhod avtobusa iz Poljčan ob 6.30 uri). S posebnim avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane do Črnega Kala, od koder bomo pot nadaljevali peš po planinski poti v Hrastovlje. Ustavili se bomo v tipični istrski gostilni, možno pa si bo ogledati tudi znamenite freske v cerkvi sv. Trojice. Pot bomo nadaljevali z avtobusom do Portoroža, kjer bomo prenočili v hotelu Histrion. Po večerji pa vas po želji vabimo še na sprehod do starodavnega Pirana.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili po poti, ki vodi med oljčniki in vinogradi iz Portoroža na Šentjane. Z grebena se odpira prelep razgled na Strunjanski in Piranski zaliv. Sestopili bomo v Piran in se skozi Fieso vrnili po E12 SLO nazaj do Portoroža. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure (v Poljčane do 19.00).

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hotel Histrion ima pokriti bazen zato ne pozabite kopalk.

Hrana iz nahrbtnika, v gostilni in hotelu.

Cena izleta vključuje prevoz s posebnim avtobusom in polpenzion v hotelu Histrion Portorož ter znaša 75,00 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 27.11.2018 v društveni pisarni, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in16. in petek med 17. in 19. uro, do zasedbe 48 mest. Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR, preostanek pa najkasneje do 24.11.2018. Prijave za Poljčane zbira vodnik Edi Lepoša.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Deli s svojimi prijatelji: