26. december 2018

Ptujski planinci se bomo med božično – novoletnimi prazniki podali  na Donačko goro in na planinski način zaključili letne dejavnosti z družabnim srečanjem v vinotoču Kodrič v Kočicah.

Zbrali se bomo na Štefanovo,  zjutraj  26. 12. 2018 ob 8.00 uri pred železniško postajo Ptuj in se s posebnim avtobusom odpeljali do Stoperc oziroma do prevala Stara Graba (379 m). Pot bo potekala po kolovozu in markirani planinski poti Boč – Donačka Gora do vznožja pobočja Donačke gore in planinskega doma pod Donačka goro. Počitek in čas za malico s čajem. Tukaj se bomo ločili na dve skupini. Lažja bo nadaljevala pot pod pobočjem Donačke gore do Medgore (530m) . Druga skupina pa bo krenila po poti navkreber na severnem del pobočja na vrh Donačke gore, kjer se bomo tradicionalno srečali s planinci ostalih društev in se nato po zavarovani planinski poti spustila do Medgore (530m), kjer se bomo pridružili pohodnikom prve skupine. Za varnost bo poskrbljeno. Po odmoru se bomo vsi skupaj napotili do vinotoča Kodrič v Kočicah, kjer nas pričakujejo okoli 15. ure, da zaključimo sezono pohodov in izletov v letu 2018. Do vinotoča bo približno dve ure hoje. Vinotoč bomo zapustili po volji pohodnikov, vendar najpozneje ob 20.00 uri in peš sestopili v Dobrino (pol ure) na avtobus. Vrnitev na Ptuj je predvidena ob 21.00 uri. Pohod bo v vsakem vremenu, zato se bo potrebno opremiti času in vremenu primerno. Upamo letos na sneg.

Prijave sprejemamo na društvu ob uradnih urah do petka 21.12.2018, oz. do zasedbe 45 prostih mest. Ob prijavi je potrebno strošek izleta, ki znaša plačati 20 €. 

Pohod organizira in vodi Jože Dajnko s sovodniki.

Za prijavo na izlet izpolni obrazec

Deli s svojimi prijatelji: