Nedelja, 23. december 2018

Ptujski planinci vas tokrat ponovno vabimo na božični pohod iz Pertoče po bregih Goričkega in na najvišji vrh Prekmurja. Pot bomo pričeli v vasi Pertoča, kjer stoji cerkev sv. Helene z znamenitim mozaikom. Sledila bo pot mimo izvira slatine do Rogaševcev in naprej na Sotinski breg ali Kugel, najvišji vrh Prekmurja. Nato nas bo pot vodila v Avstrijo ter na Serdiški breg in naprej do deželne tromeje z mejnim kamnom iz časa Marije Terezije. Skozi vas Ocinje in Kramarovci se bomo vrnili na Pertočo. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Pot nam bo vzela skupno 4,5 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 23. decembra 2017 ob 7.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali v Pertočo. Pot nas bo vodila deloma po Sloveniji in deloma po Avstriji. Zaključek pohoda bo na Pertoči. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika, ob poti in malica ob zaključku pohoda.

Strošek izleta znaša 18 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 18. decembra 2018 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. NE POZABITE NA VELJAVNI OSEBNI DOKUMENT, SAJ BOMO HODILI PO AVSTRIJI.

 

 

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Za prijavo izpolni spodnji obrazec

Deli s svojimi prijatelji: