Svečinske gorice in Ciciplaninec, 28.10.2017
"Za nami je že drugi Cici pohod. Ujeli smo lepo jesensko vreme, ki nam je ves dan dobro služilo. Prepustili smo se jesensko obarvani naravi, se povzpeli na 28 m visok stolp na Plačkem vrhu, šli v Avstrijo, kjer smo si ogledali prave velike rjave medvede, bizone in druge zanimive živali. Vtise si lahko ogledate na spodnjih slikah."
 
Utrinki s pohoda so dosegljivi na povezavi:
 
Ekipa Ciciplaninec
Brinjeva gora in Ciciplaninec, 22.04.2017

Utrinki s pohoda so dosegljivi na povezavi:
 
Ekipa Ciciplaninec
 
 
Stenica - Kislica, 26.03.2017
Kljub muhasti vremenski napovedi smo se odpravili v  divjino v naši bližini čez Stenico in Kislico. Da smo lažje kljubovali muhastemu vremenu, so nas čez Stenico ves čas spodbujali in pozdravljali razcveteni telohi. Na vrhu Stenice smo se orientirali s karto in kompasom in jo čez greben po brezpotju mahnili proti Kislici, kjer so se odprli razgledi proti Celjski kotlini in Posavskemu hribovju. Prečili smo greben Kislice, se razgledali, posedeli na vabljivih klopcah in izlet zaključili še z obiskom grada Lindek ter za konec pričakali tudi sonce.

https://goo.gl/photos/k2M8MfeGDhoVGCn86
 
Slikovit Hum, 25.03.2017
Spoštovani starši!

Za nami je že 5. pohod. Tokrat nekoliko bolj zahteven in slikovit Hum, (domačini mu pravijo laški Triglav) ki se nad Laškim strmo vzpenja do višine 583 m. Proti vrhu so se otroci preizkusili tudi v motoričnih sposobnostih s hojo po skalah s pomočjo jeklenice, ki je otrokom zelo popestrila doživetje. Varno smo prispeli na vrh, se razgledali, pritisnili žig, se poslikali in se vrnili v dolino.

Ker nas hrib kljub zahtevnosti ni izmučil, kot smo pričakovali, smo se še na travniku lovili, valjali po travi, skrivali ter počeli druge vragolije, ki smo jih počeli odrasli, ko smo bili otroci. Vse si lahko ogledate na slikicah.

Lp, ekipa Ciciplaninec

Slike si lahko ogedate na spodnji povezavi:
https://goo.gl/photos/6uq8C28bimejBNm86
 
Osankarica, 28.01.2017
Dragi starši,

zima nam je izpolnila željo in nas namesto sivine v dolini, ki že nekoliko predolgo traja, pozdravila z modrino neba, soncem in celo 4 stopinjami nad ničlo. Sonce ima res močan vpliv na ljudi, celo tako, da smo se skupaj z otroki razigrali tudi spremljevalci in se dričali po snegu. Otroci so nam posojali lopatke, ker svojih nismo imeli:). Najprej smo se zapeljali do Osankarice, nato pa smo se po zasneženem gozdu odpravili do Črnega (tokrat belega) jezera. Med potjo smo v sneg naredili tudi nekaj angelčkov. Za piko na I nas je avtobus zapeljal do Treh Kraljev, kjer smo se sankali. Izlet je bil posebno doživetje, otroci so bili sproščeno igrivi, tako smo skupaj preživeli še en aktiven in lep dan. Uživajte ob gledanju vtisov in se vidimo konec marca na izletu z vlakom na Hum nad Laškim.

Lep pozdrav, ekipa Ciciplaninec


Slike zimske dogodivščine so dosegljive na spodnji povezavi:
https://goo.gl/photos/soA8f9HkMePDbSh78

Lahko si ogledate tudi spletno stran PD Ptuj
http://www.pdptuj.si/index.php/fotogalerija1/mladinski-odsek

Aktivnosti bodo objavljene tudi na "facebook" strani PD Ptuj

https://www.facebook.com/pd.ptuj

Haloze, 26.11.2016

Ciciplaninec in raziskovanje Haloz pod Donačko goro.

Več fotografij mladih raziskovalcev...

https://photos.google.com/share/AF1QipMTf8m1U_fb1AfDce9l-I1SucEnOsBJTzQQD2lMi3EfJwWfRE5gK0RyDcmdduiYTQ?key=cl94N3djZGlLNUN4XzhEVEtjZXlwVDJGSkJYeEd3

Tea in ekipa Ciciplaninec

 

Svečinske gorice, 22.10.2016

V soboto smo se odpravili že na drugi Cici pohod. Pričakalo nas je mrzlo jutro in megla, ki jo je sonce že kmalu razkadilo, zato smo odvrgli odvečna oblačila in se prepustili jesensko obarvani naravi. Doživeli smo veliko, opazovali gobe, deževnike, se zadihani povzpeli na 28 m visok stolp na Plačkem vrhu, šli v Avstrijo, kjer nas je pričakalo še posebno presenečenje, pravi veliki rjavi medvedi, bizoni in druge zanimive živali. Kljub temu, da smo bili tudi malo mokri in blatni, smo se imeli zelo lepo, vreme nam je dobro služilo in prišli smo pravočasno nazaj. Vtise si lahko ogledate v fotogaleriji (https://goo.gl/photos/B1Q5xvT211GW5Qyo8). 
Otroci pa so vabljeni na naslednji izlet, 19. 11. 2016, kjer bomo raziskovali Haloze.
 
Tea in ekipa Ciciplaninec

 

Zimsko pomladni izlet na Pohorje, 9.4.2016

Ribniško Pohorje in Črni vrh
Foto: 
Vodnica: Marija Baškarad

 

ŽAVCARJEV VRH IN CICIPLANINEC, 28.11.2015

Še zadnjič letos smo se podali na naš Cici pohod, tokrat na Žavcarjev vrh. Prvi sneg nam ni vzel poguma in kar 48 Cici nadobudnežev se nas je podalo naši novi dogodivščini naproti.
Foto: 
Vodnica:

 

ČRNI VRH IN CICIPLANINEC, 25.10.2015

Sončni žarki so nas prijazno povabili in podali smo se na raziskovanje jesensko obarvane narave. Kar prehito je minilo naše potepanje in med potjo domov smo prejeli vpise v Cicidnevnike.
Foto:
Vodnica:

 

POHORJE, 17.10.2015

17. oktobra smo se v oblačnem jutru odpeljali na Pohorje. Le to nas je pričakovalo v prelepih jesenskih barvah. Od Ruške koče smo se opravili do Mariborske koče in potem še naprej do Belvija. Vmes se je megla spuščala in dvigala, videli smo veliko mravljišč in občudovali jesenski gozd.
Foto: Marija Baškarad
Vodnica: Marija Baškarad

 

URŠLJA GORA 1699m, 3.10.2015

Bil je čudovit jesenski dan v hribih. Izleta se je udeležilo kar 81 otrok.
Foto: Karmen Arnuš
Vodnica: Karmen Arnuš

 

CICI PLANINEC NA GOMILI, 26.9.2015

Narava nas je zvabila na plano in podali smo se na pot.
Spremljalo nas je čudovito jesensko vreme...
Foto:
Vodnica: